<strong>Elstöd kan locka bedragare</strong>

Elsstödet kommer att börja betalas ut den 20 februari.

Försäkringskassan varnar dock för att bedragare kan försöka utnyttja situationen. Bland annat varnar Nils Öberg på Försäkringskassan för bedragare som kan kontakta personer för att ”hjälpa till med utbetalningen”.

Han uppmanar därför alla att vara skeptiska och inte lämna uppgifter till någon annan, eftersom Försäkringskassan aldrig ber om uppgifter på det viset.

Den risken har vi identifierat som största risken. Alla vi som jobbar i utbetalningsmyndigheter och med välfärdssystemen har lärt oss den hårda vägen: Där det flödar mycket pengar finns också grov kriminalitet. Det här kommer inte att vara ett undantag. Här finns en uppgift för alla som vill och kan ta ett ansvar, att hjälpa nära och kära, framförallt våra äldre, säger Nils Öberg.

Elstöd kan locka bedragare