Tre sommarpekfingrar

Nu när det blir varmare och vi alla ska njuta av sommaren så vill jag påpeka tre saker som återkommer varje år.

Varje sommar så ser man artiklar på media och i sociala medier om händelser som är helt onödiga om alla med barn och djur tänker först innan det händer. Vad är det då för tre saker jag vill påminna om?

1) Du som har mindre barn och husdjur, oftast en hund. Tänk  på att det snabbt blir väldigt varmt i bilen även om solen kanske inte lyser som starkast.

Att då lämna ett litet barn eller hunden i bilen en liten stund bara för att jag skulle bara…… Det kan kanske bli en kö att vänta i eller du möter en kompis och börjar prata lite. Då går tiden fort och värmen i bilen stiger snabbt. Även om fönstret är öppet lite grann.

Läs på polisens hemsida hur du som ser en sådan situation ska agera.

2) Hur många kan ärligt erkänna att ni låter mobilen vara undanstoppad om ni är vid vattnet har ej simkunniga barn i vattnet? En olycka kan komma snabbt.

3) Om du är bortrest lägg inte ut det vitt och brett på sociala medier förrän du kommit hem. Det är dumt att signalera att hemmet är tomt.

Gör i stället så om du vill dela med dig, skapa en liten stängd grupp med de som ändå vet att du/ni är borta och det vore kul att visa bilder mm för.

Tre sommarpekfingrar