Tyvärr så finns det brister i säkerhetstänket ute på arbetsplatser. Och det är i och för sig naturligt eftersom det sällan händer något. Men det är också därför det är extra viktigt att faktiskt tänka på detta ända “Tänk efter före”. Så att om det skulle inträffa, så finns beredskapen där.

Därför har jag en 1 timmes föreläsning/workshop i säkerhetstänk för mindre företag som behöver komma igång med säkerhetsarbetet.

 

Börja med att skapa en säkerhetsorganisation. Och gör det med intresse. Utse inte bara en som får det i knäna. Utan hitta någon/några som har ett intresse. Tänk också på att med ett ansvar ska det följa resurser och befogenheter. Nästa steg är att göra riskbedömningar och åtgärdsplaner. O ch tänk på att under hela tiden implementera detta hos personalen.

Hör gärna av er för en säkerhetsföreläsning.

Säkerhetstänk