Lotta Klang Bergström – Utbildare

Jag har i Abata ansvaret för Medicalsidan. Jag utbildade mig till undersköterska 1983 och började direkt efter utbildningen arbeta på US i Linköping. Där har jag under åren arbetat på flera olika avdelningar, vilket har givit mig en stor och bred erfarenhet inom sjukvårdsområdet.
Jag började träna ju-jutsu 1984 och fick där snabbt ansvaret för området idrottsskador inom Linköpings Budoklubbs ju-jutsusektion och hade det fram till 2018. Detta har gjort att jag under två SM och flertal läger som klubben varit arrangör till, varit delaktig i eller haft ansvarat för sjukvården. De senaste 10 åren har jag varit sjukvårdsansvarig för förbundets stora påskläger i Linköping med ca 300-350 deltagare.

Utbildad till ambulanssjukvårdare

För att bredda min kompetens, så utbildade jag mig till ambulanssjukvårdare 1996 och har efter det åkt ambulans på flertalet idrotts- och motortävlingar, bl a på Mantorp Park.
Jag har sedan början av 2000-talet föreläst inom området HLR och idrottsskador mot flertalet idrottsföreningar och är utbildare inom RF/SISU.

Utbildad till HLR och D-HLR-instruktör

2004 utbildade jag mig till HLR- och D-HLR-instruktör och huvudinstruktör i Kardiologföreningens regi och utbildar inom detta både mot företag, idrotten och privat. Som en fortsättning på detta så utbildade jag mig också till instruktör och huvudinstruktör i Barn-HLR 2012.

Produkter inom första åtgärd och HLR

Eftersom abata erbjuder utbildningar och försäljning av produkter inom första åtgärd och HLR så är det självklart mitt ansvarsområde och jag bistår er gärna med min kompetens inom området.

* Utbildad ambulanssjukvårdare.
* Utbildad instruktör i HLR.
* Utbildad instruktör i D-HLR.
* Utbildad instruktör i Barn-HLR.(tidigare Livräddande första hjälpen till barn)
* Utbildad huvudinstruktör i HLR.
* Utbildad huvudinstruktör i D-HLR.
* Utbildad huvudinstruktör i Barn-HLR
* Instruktör i första åtgärd och olycksfall.
* Utbildad instruktör inom idrotten.
* Utbildare inom SISU (idrottsrörelsens studieförbund)
* Utbildad inom massage.

Kontakta Lotta på telefon 070 515 23 10 eller E-posta lotta@abata.se för mer information och bokning.