abata personal - Anders Bergström

Som ni kan läsa under företagets historia, så har jag min grund för att starta företaget inom idrotten. Jag började träna 1976 och 1978 blev jag ordförande inom Linköpings Budoklubbs ju-jutsusektion och även instruktör. Jag har varit huvudinstruktör i Linköpings budoklubb sedan 1981. I klubben har jag förutom suttit som sektionsordförande i 20 år innehaft de flesta posterna inom föreningsstyrelsen. Jag startade även upp kendosektionen 1991 tillsammans med en av Sveriges bästa kendo/iado instruktörer.
I klubben ansvarar jag nu för teknik, gradering och utbildning inom ju-jutsusektionen, speciellt mot instruktörer och dangraderingar.

 

Engagerad på förbundsnivå

Sedan mitten på 80-talet har jag även varit engagerad på förbundsnivå, både administrativt och som instruktör. Är idag riksinstruktör (8 dan, röd-svart bälte), sitter med i tekniska och riksgraderingskommittén vilken graderar upp alla svartbälten i stilen ju-jutsu kai. Jag är ordförande i utbildningskomittén och ansvarar för stilens instruktörsutbildning i landet. Är också fadder till flera klubbar i landet. Detta innebär också att jag är mycket ute i Sverige och instruerar och håller utbildningar.
Jag har även varit engagerad inom svensk tävlings ju-jutsu. Linköpings Ju-jutsusektion hade under  1990- och 2000-talet fått fram flera väldigt bra tävlande, med flera medaljörer både på SM, EM och VM. Har själv inte tävlat nämnvärt, (dock en fjärdeplats i Gota Open 1991) men varit domare under tretton SM och två EM. Sedan jag utbildade mig till massör har jag varit landslagsmassör mellan 1997-2005. Coachade även våra bronsmedaljörer i par-EM 1997.

För det arbete som jag gjort så har jag fått både Svenska Budo och kampsportsförbundets, Svenska Ju-jutsuförbundets, Östergötlands Idrottsförbunds och Riksidrottsförbundets högsta förtjänsttecken.

Bra utbildningar i hot och våld/självskydd

Så med den erfarenheten kan jag erbjuda bra utbildningar i hot och våld/självskydd i utbildningen ”Jag Är Trygg”. För att kunna tillgodose kunskapsbehovet för de teoretiska delarna i utbildningen, så har jag studerat pedagogik, konflikthantering och gruppdynamik på Linköpings Universitet. På Stockholms Universitet läste jag kursen Säkerhetssamordning. Jag har också under de åren jag varit verksam, förkovrat mig genom faktaböcker och erfarenhet/utvärderingar på de kurser jag genomfört.

Jag har under 90-talet gått flera självförsvarsinriktade utbildningar för instruktörer genom Riksorganisationen för Personsäkerhetsutbildare och Gregers Transkonsult.

Utbildade till massör, handledare och mental rådgivare

Jag utbildade mig till massör 1993.  Som idrottare och coach så väcktes mitt intresse för mental träning och jag gick en handledarutbildning 1997 och arbetar sedan dess med mental rådgivning. Både mot privata, företag och idrottare. Har varit auktoriserad i RF:s (riksidrottsförbundet) IPS-profil och fick därifrån flera elitidrottare som kunder. Har jobbat med inriktning mot bl. a golf, orientering, friidrott, skytte, speedway, ju-jutsu och bandy.

Över 40 års erfarenhet av självskydd och beteende i konfliktsituationer.
* Flerårig akademisk utbildning i pedagogik och konfliktinriktad psykologi.
* Riktad akademisk utbildning mot säkerhet.
* Utbildad ROP-instruktör i konflikthantering och självskydd för vårdpersonal samt fortbildning i självskydd och ingripandeteknik för väktare, ordningsvakter och polis samt skydd av tjänstevapen och agerande vid vapenhot.
* Utbildad ordningsvakt med tidigare förordnande av RPS (har nu slutat arbeta som ordningsvakt).
* Utbildad Massageterapeut.
* Utbildad i Thoracal mobilisering/andningsmassage enligt Lotorpsmetoden.
* Utbildad Rehabterapeut.
* Utbildad inom Medicinsk fibromassage
* Certifierad massör av Branschrådet Svensk Massage.
* Medlem och ansvarsförsäkrad i Riksförbundet Massörerna.
* Utbildad Hälsoprofilbedömare.
* Utbildad instruktör i HLR enligt HLR-rådets riktlinjer.
* Utbildar instruktör Barn-HLR enligt HLR-rådets riktlinjer.
* Utbildad instruktör i Första hjälpen enligt HLR-rådets riktlinjer.
* Utbildad Mental rådgivare.
* Utbildare inom RF/SISU (idrottsrörelsens studieförbund)
* Riktad akademisk utbildning mot hälsa och friskvård
* Flera vidareutbildningar inom friskvård.
* Tidigare handledare och lärare på Bergqvist massage och friskvårdsutbildningar.
* Tidigare medlem i RF:s elitidrottscentrums nätverk av mentala rådgivare
* Riksinstruktör och instruktörsutbildare inom svensk idrott.
* Tidigare landslagsmassör.