Trygg och säker    

                                                                                                  Nr 6 2018 (årgång 20)

Detta inspirationsblad skickas ut till alla mina kunder samt de som på något sätt tagit del av information från mig. 

Inspirationsbladet innehåller information om forskning och rapporter, men även ämnen som förhoppningsvis lär er något och får er att tänka till. Får gärna spridas och kopieras. Vid användandet av texter uppge källan.

Innehåll

God Jul och Gott Nytt År.
Lönsamt att förebygga.
Återförsäljare av Märk-DNA.
Skärpta straff mot tjänstemän
Kick-Off med Personligt skydd.
Ny rapport om att Hot och våld ökar mot unga och kvinnor.
Ny föreläsning.
Trygghetstips inför julen.
Våra Produkter.
Boka någon av våra utbildningar.
GPDR.

Alla texter skrivna av Anders Bergström om inte annat anges.

Tidigare inspirationsblad hittar du här.

---

Vi tackar alla kunder för ett bra samarbete under 2018 och ser fram emot att träffa er och nya kunder under 2019 med nya utbildningar och uppdrag.

Vi tackar även våra kunder som kommit på behandlingar och laddar med starka nypor inför 2018.

---
Unicef gåvobevis

 

Årets julgåva går till vattenreningstabletter. 

 

 

Vi bidrar även till Missing People som vi stödjer och är engagerade i under hela året.

---

Det lönar sig att arbeta förebyggande, Både mot olyckor och mot hot och våld

Genom att förbättra säkerheten på arbetsplatsen och ta fram och implementera rutiner kan många hotoch vålds­situationer minskas eller förhoppningsvis helt undvikas. Med ett bra förebyggande arbete går det alltså att skapa en arbetsplats där personalen kan känna trygghet. Både  mot olyckor som kan hända och i verksamheter där risken för att bli utsatt för hot och våld i arbetet är påtaglig.

Eftersom ledarskapet är en viktig del, så har vi en ny föreläsning "Ledarskap och säkerhetstänk. Mer information se längre ner.

Läs mer på Arbetsmiljöverket

---

Nu återförsäljare av Märk-DNA

Märk-DNA är en produkt som jag ser kan ha stor nytta i tryggheten för att minska stöldbegäret. Genom att märka datorer, telefoner, surfplattor, cyklar, mopeder, hjärtstartare och andra  grejer så minskar begärligheten att en tjuv ska intressera sig för dessa saker. Jag har nu kommit i kontakt med Vindico och kan därför erbjuda deras produkter för er trygghet. Detta innebär också att vi kommer att kunna erbjuda stöldmärkning av de hjärtstartare vi säljer till er kunder.

Hör av er för mer information.

---

Skärpta straff mot tjänstemän

Nu är blåljusutredningen inlämnad för slutbetänkande.Den handlar om att öka tryggheten för blåljuspersonal och tjänstemän. En del i utredningen är att brott mot tjänstemän ska ge högre straffsats. Att bli utsatta i sin yrkesutövning, som handlar om att ta hand om andra är oacceptabelt säger Anders Perklev som lett utredningen.

Läs mer på Arbetsliv och Regeringskansliet.

---

Börja nästa år med en kick-off i trygghetens tecken

Varför inte samla personalen till en uppstart på nya året med en kurs i Personligt skydd. Under 3 timmar går vi igenom självskyddets grunder. Bland annat tips när ni rör er ute, exempelvis till och från jobbet, i arbetet eller en kväll. Men ni får också lära er enkla självförsvarstekniker.
Kursen är framtagen av Svenska Ju-jutsuförbundet och leds av Anders Bergström som är godkänd  instruktör.

Mer info för dig som är intresserad klicka här.

---

Rapport. Hot och våld ökar mot unga och kvinnor

Enligt en rapport från AFA-försäkring så ökar hot och våld mot unga och kvinnor. Varför dessa grupper? En förklaring kan vara att de yrkesgrupper som är utsatta är handel, undersköterskor, vårdbiträden, personliga assistenter och socialt arbete. Och i dessa grupper finns många unga och kvinnor.

Läs artikel Sunt Arbetsliv här  och läs hela rapporten från AFA-försäkring här.

---

Vi presenterar här vår nya föreläsning.

Föreläsningen "Ledarskap och säkerhetstänk", tar upp hur ni får ett säkerhetstänk hos personalen och hur ledningens ledarskap påverkar säkerhetstänket. 
Denna föreläsning innehåller tankar för ett inspirerande ledarskap som påverkar säkerhetstänket hos personalen. Men också inspirerar personalen till att öka sitt säkerhetstänk. Den vänder sig både till arbetsledning och till personal på företag, butiker och organisationer. 

Mer info och bokning 

---

Trygghetstips

Läs gärna våra trygghetstips om julens handel, bilfärder och ljus.

---
---

Vi är återförsäljare till flera olika hjärtstartare. Det som är viktigt att tänka på vid beställning är var ska den sitta, vilka sak använda den. Då kan vi titta på IP-klassning, ev språk, röst eller bild mm. 
Se vilka hjärtstartare vi kan erbjuda.

Hör av dig till oss för köp och frågor om tillbehör. 

Genom oss kan du förutom hjärtstartare skaffa:

Första Hjälpen-utrustning
Madrasser och kuddar från Tempur
Super 10 och annat från Neolife/GNLD

Nu kan du köpa produkter från GNLD direkt på deras hemsida.

Som återförsäljare till GNLD som säljer produkter kosttillskott, hudvård och rengöring ger vi dig nu möjligheten att köpa direkt från deras hemsida , tänk bara på att knappa in vårat återförsäljarnummer 283131.

GNLD har bra produkter som bygger på mycket forskning.

---

Boka våra utbildningar

Är ni uppdaterade i er HLR- Barn-HLR-, och första hjälpen-kunskap. Helst varje år (enligt HLR-rådet) bör du uppdatera din kunskap för att öka din trygghet att faktiskt gå in och genomföra en HLR-räddning när det behövs.

VI rekommenderar en kombinerad HLR-Första hjälpen utbildning enligt HLR-rådets riktlinjer.

Boka en utbildning nu, så ni är uppdaterade om det skulle hända, Läs mer här.

Säkerhets-/trygghetsarbetet på arbetsplatsen är ett kontinuerligt arbete som ska engagera all personal. Hot och våld finns inom många yrkesgrupper, kunskapen är färskvara som behöver uppdateras. Likaså sker det förändringar i arbetsgruppen. Det innebär att de ska ha fått en bra introduktion och utbildning. Det är viktigt att tryggheten tas upp arbetsplatsträffar. Det kan bland annat handla om hot och våld, olyckor eller påverkan utifrån (stöld, inbrott mm).

Boka in oss för utbildning i Hot och våld (när hade ni det senast?). Eller boka in en risk/säkerhetsgenomgång av arbetsplatsen. Eller en föreläsning om säkerhetstänkande.

---

GPDR

Du som fått detta nyhetsbrev finns med i mitt register över kontakter. De uppgifter jag har i registret är det som går att få via er hemsida eller genom kontaktuppgifter du givit mig.

Det som finns om dig är e-postadress. Vill du inte ha kvar/eller ha kvar uppgifterna så gör det genom att skicka ett nej eller ja på nyhetsbrev@abata.se.

Nyhetsbrevet avbokar ni nedan.
Om du inte läser och svarar nu, så kommer en ny chans i nästa utskick.