abata logo
20190509_095247[1]

Trygg och säker

Nr 3 2020 (årgång 22)

Detta inspirationsblad skickas ut till alla mina kunder samt de som på något sätt tagit del av information från mig.

Får gärna spridas och kopieras. Vid användandet av texter uppge källan.
Alla texter skrivna av Anders Bergström om inte annat anges.

Innehåll:
En tanke till er alla
Nu är det stressigt för många
Kurser igång igen
Är er hjärtstartare redo för sommaren?
Arbetstrygghet, vad står det för?
Fakturabedrägerier
Våra utbildningar och produkter

Tidigare inspirationsblad hittar du här.

Kontakta oss på telefon 013-15 11 23 eller epost info@abata.se

Websida

En tanke till er alla.

Hoppas att er verksamhet ändå ser en positivitet på dagens verklighet. Jag vet att många har det svårt, men vi måste också se framåt och hjälpa varandra. Det är många nya omständigheter som påverkar verksamheten på olika sätt och det är många arbetssätt som behöver ändras. Jag hoppas att ni efter de senaste månaderna nu har fått en struktur som fungerar. Vi behöver också lägga ens strategi för tiden efter corona.

Är det något ni behöver hjälp med eller bara lyfta några tankar, så hör gärna av er, så ska jag försöka stötta. Jag kan inte allt, men en arbetsinsats eller ett bollplank som lyssnar kan jag vara.

Nu är det det stressigt för många.

Antingen för vi inte har något att göra eller för att vi har för mycket att göra. Världen är olika för oss.

Hur hanterar du detta?
Har allt stannat av för dig? Då gäller det att hitta ett sätt att hantera det. Det finns många tips på internet, men skickar här med några tips att ta tag i nu och lätt.
* Hitta ett sätt att värna om dig själv/stressa av. Hitta din grej. Meditation, mental träning, vardagsmotion, yoga, kontrollerad andning mm.
* Se framåt, sätt mål och delmål som leder dig framåt. Och gör det inte svårt. Vart vill du och hur kommer du dit?
* Prata om det med de du har förtroende för. Viktigt att inte vara ensam.

Har ni mycket på jobbet?
*Ta tid och prata med varandra. Sätt upp mål och se till att få avslut, alltså gör färdigt innan du slänger dig in i nästa.
*Titta gärna på Stressdialogen som Sunt arbetsliv tagit fram.

Om jag fick ge ett råd till stress så är det att prata om det.

Kurser igång igen.

Nu efter två månader stiltje så erbjuder vi utbildningar igen. Vi anpassar både säkerhets- och HLR-utbildningarna så de går att genomföras på ett säkert sätt enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer ute på er arbetsplats.
Kurs
Våra hjärtstartare

Är er hjärtstartare redo inför sommaren?

Det är dags att se över er hjärtstartare, så det batterier och elektroder inte kommer till utgångsdatum under semester eller när ni kommer tillbaka. En hjärtstartare varnar när den inte är ok och det är ju synd att den ska börja varna under sommaren.

Behöver ni hjälp kontakta oss gärna.

Arbetstrygghet, vad står det för?

Begreppet kom för oss fram under sena delen av 1990-talet när vi skulle strukturera lite i företaget och på något sätt samla de tre delar vi arbetar med.

Och Arbetstrygghet står för en trygg, välmående och motiverad personal. Och det handlar om att ta hand den viktigaste resursen ER PERSONAL.

*Trygg personal innebär att ha en trygg och säker arbetsplats, där säkerheten finns i det dagliga arbetet. Det finns riktlinjer hur vi hittar och undviker risker för olyckor och incidenter. Trygghet är känslan som följer av en säker arbetsplats, både gällande den materiella utformningen som de mjuka verktygen.

*Välmående personal ser till att vi ger personalen möjlighet att ta hand om sig beroende på vilket behov arbetsuppgifterna ger. Det kan vara egen träning, någon som tar hand personalen med olika behandlingar eller utbildningar som ger en kunskap hur att ta hand om både kropp och knopp.

*Motiverad personal får vi om de får vara med i utvecklingen på arbetsplatsen, både av själva arbetet och möjligheten till den egna utvecklingen. Och det behövs en bra och lätt förståelig uttalad målsättning med arbetet som gruppen gemensamt kan arbeta mot.

Detta är arbetstrygghet för mig, vad betyder det för dig? Hur ser det ut på din arbetsplats, finns det ett arbete med arbetstrygghet?

Fakturabedrägerier redan igång

Det som brukar komma till sommaren är redan igång. Och det beror nog på att många jobbar hemifrån, så det finns inte samma kontroll på arbetsplatsen som vanligt.
Det kommer falska fakturor och då kanske kopplade till kostnader för Corona. Då det är fakturor för nya saker och det finns en ovana och osäkerhet, så kanske de lättare ramlar igenom systemet och betalas.
Så se över era rutiner för godkännande av fakturor nu när många jobbar hemifrån. Och det är bra att vara förberedd, då falska fakturor även kommer att komma till semestrarna.
Trygg och säker en

Läs mer om våra utbildningar och produkter här nedan.

Se vår utbildningskatalog här

Nu kan du boka floating, massage och mental rådgivning hos oss direkt på

Bokadirekt.

Boka en utbildning nu, så ni är uppdaterade om det skulle hända.

Ta en helhetsöversyn och boka in en risk/säkerhetsgenomgång av arbetsplatsen. Eller en föreläsning om säkerhetstänkande.

Ledarskap för säkerhet reklambild
Personlig skydd banner

Träffas i trygghetens tecken

Samla personalen för en kurs i Personligt skydd. Under 3 timmar går vi igenom självskyddets grunder. Bland annat tips när ni rör er ute, exempelvis till och från jobbet, i arbetet eller en kväll. Men ni får också lära er enkla självförsvarstekniker.
Kursen är framtagen av Svenska Ju-jutsuförbundet och leds av Anders Bergström som är godkänd instruktör.
Mer info för dig som är intresserad klicka här.

Boka in oss för utbildning i Hot och våld

Hantera hot och våld
Säkerhets-/trygghetsarbetet på arbetsplatsen är ett kontinuerligt arbete som ska engagera all personal. Hot, våld och konflikter finns inom många yrkesgrupper. Kunskapen är färskvara som behöver uppdateras.

Boka en utbildning i HLR och Första Hjälpen

Lotta visar (2) (427x640)
Är ni uppdaterade i er HLR- Barn-HLR-, och första hjälpen-kunskap. Helst varje år (enligt HLR-rådet) bör du uppdatera din kunskap för att öka din trygghet att faktiskt gå in och genomföra en HLR-räddning när det behövs.
Vi rekommenderar en kombinerad HLR-Första hjälpen utbildning enligt HLR-rådets riktlinjer.

Höj säkerhetstänket med en trygghetsföreläsning.

Föreläsningen "Säkerhetskultur och säkerhetstänk", tar upp hur ni får ett säkerhetstänk hos personalen och hur ledarskapet påverkar säkerhetstänket.

Denna föreläsning innehåller tankar för ett inspirerande ledarskap som påverkar säkerhetstänket hos personalen. Men också inspirerar personalen till att öka sitt säkerhetstänk. Den vänder sig både till arbetsledning och/eller till personal på företag, butiker och organisationer.


Vi är återförsäljare till flera olika hjärtstartare. Det som är viktigt att tänka på vid beställning är var ska den sitta, vilka ska använda den. Då kan vi titta på IP-klassning, ev språk, röst eller bild mm.

Se vilka hjärtstartare vi kan erbjuda.

Hör av dig till oss för köp och frågor om tillbehör.
070-555 27 77 eller info@abata.se
Våra hjärtstartare

Genom oss kan du förutom hjärtstartare skaffa:

Första Hjälpen-utrustning från flera olika lverantörer.
Madrasser och kuddar från Tempur.
Kosttillskott, Super 10 och annat från Neolife/GNLD.

Nu kan du köpa produkter från GNLD direkt på deras hemsida.

Som återförsäljare till GNLD som säljer kosttillskott, hudvård och rengöring ger vi dig nu möjligheten att köpa direkt från deras hemsida , tänk bara på att knappa in vårat återförsäljarnummer 283131.
GNLD har bra produkter som bygger på mycket forskning.
.

Vår YouTube-kanal

Abata stödjer

Logga MPS svart
facebook linkedin 
MailPoet